Scroll to Discover
back to top
a

Η λάμψη περνάει – και – από το στομάχι!

  /  Tips   /  Η λάμψη περνάει – και – από το στομάχι!

Θέλεις να διατηρείς την επιδερμίδα σου όσο πιο νεανική και υγιή μπορείς και κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να το πετύχεις. Σωστό ξύρισμα, απολέπιση, ενυδάτωση κλπ… Όμως σου έχει περάσει από το μυαλό ότι το μυστικό για λαμπερό δέρμα μπορεί να κρύβεται… στο ντουλάπι, το ψυγείο ή τον κήπο σου; Δώσε προσοχή στις παρακάτω τροφές που θεωρούνται top σύμμαχοι της επιδερμίδας σου.

Αγγούρι

Αποτελείται κατά 96% από νερό, επομένως είναι από τα καλύτερα λαχανικά για ενυδάτωση. Η υγρασία που κρύβει μέσα του, κλειδώνει την υγρασία στην επιδερμίδα και προλαμβάνει την ξηροδερμία.

Μέλι

Είναι full αντιοξειδωτικό και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιετίες ως γιατροσόφι. Ωστόσο, πρέπει να το καταναλώνεις με σύνεση γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και θερμίδες.

Μούρα

Περιέχουν μεγάλες ποσότητες πανίσχυρων αντιοξειδωτικών και έχουν και αντιγηραντική δράση. Επίσης, είναι το ιδανικό σνακ για ενδιάμεσο γεύμα καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε χορταίνουν αρκετά εύκολα.

Ντομάτες

Πλούσιες σε λυκοπένιο, οι πεντανόστιμες ντομάτες προστατεύουν τον οργανισμό από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου και μπορείς να τις καταναλώνεις ελεύθερα στο φαγητό και στις σαλάτες αφού έχουν ελάχιστες θερμίδες.